vrijdag 27 juli 2012

Zomer!

Na een gele herfst, een kale winter en een frisse lente...

ZOMER!!

Geniet ervan!!


After a yellow fall, an icey winter and a fresh spring... IT IS SUMMER!
Enjoy!


maandag 23 juli 2012

De fijne dingen

Ik ben al een positief mens, gewoon omdat het leuker is.
Als je dan ook nog met je neus op de feiten gedrukt wordt dat het zomaar voorbij kan zijn, wordt genieten van kleine dingen nog fijner. En daarom een overzichtje van de dingen waar ik van genoot het afgelopen weekend!

Haakles geven aan een bijzonder fijn vriendinnetje, worteltaart, en muntthee met koetjesrepen....

Het grapje in deze etalage!

Spelletje spelen met mijn neefjes

De oude skelter bij mijn ouders, waarmee mijn neefje naar de speeltuin 'crost'.

De snoezepoes die in de zon naar vogeltjes loert

En voor het eerst buiten zitten tot het donker is!



Just some pictures of things I enjoyed this weekend, because loving little things makes life worth living. I gave a crochet lesson and had carrotcake, laughed at the joke in a shoppingwindow (left: this is what turns women off, left: this is wat turns men on), loved to see the Snoezepoes enjoying the sun and the birds, and spend the whole evening outside for the first time this year.

vrijdag 20 juli 2012

Limburgs genot

We hebben niet alleen in onze Bedford gezeten, we hebben ook heerlijk gewandeld door de heuvels van Zuid Limburg.






En we genoten van een echt Limburgse maaltijd in een fantastisch restaurant, waar we moesten lachen om het tussengerechtje (niet zo'n goede foto, maar te leuk om niet te laten zien): gevaarlijk lekkere kaaskoekjes. Daarna een prachtig en heerlijke proeverij, waarna ik vergat verder te fotograferen omdat het zo lekker was, dat ik gewoon wilde eten en genieten!





We haven't been in our Bedford all weekend.
We took a nice walk trough the hills and had a fantastic meal, where we laughed about the dangerously good cheescookies and enjoyed all the tastfull things Limburg is famous for. 

donderdag 19 juli 2012

Bedford baby!

Het was een bijzonder weekend.
We waren verdrietig om het verlies van ons kleine, stoere vriendje, waren een beetje verliefd op onze oude camper en voelden ons in harmonie met het weer: wisselvallig met af en toe een bui, maar tussendoor ook hier en daar een zonnestraal.


We genoten van de zon zodra die er was, maar ook de regen mocht er zijn. We hebben gelezen, veel gepraat, ik haakte en tekende wat, meneer Snoeshaan smeerde nog eens een toastje...
En, zoals dat ook in het echte leven is, was er na regen niet alleen zonneschijn, maar soms ook een prachtige lucht, die ons deed denken aan de mensen boven, en deed genieten van het leven beneden.


We kwamen bij, en hebben er een droom bij. Want zo'n oldtimer-camper is toch wel errug leuk en gezellig, hoewel hij het 'deluxe' niet zo waar heeft gemaakt door een lekkage en te kort bed (waar ik geen last van had, maar meneer Snoeshaan een beetje claustrofobisch van werd) is het in vergelijking met een tent heel luxe camperen... Als we later groot zijn, en een garage hebben, kopen we een camper!


We loooooove the Bedford, baby!




It was a special weekend.
We were still sad about loosing our litte, tough friend, fell in love with our oldtimer-camper and were in strange harmony with the weather: rain sometimes, but a little bit of sun inbetween.
Just like in real life, after rain came sun and every now and then a beautiful sky, wich made us think of the people above and remembered us the enjoy life down here.
The Bedford-camper said 'Deluxe' on the side... We didn't realy agree, it was leaking a bit and the bed was too small for mister Snoeshaan, but we looooove the Bedford, baby!

dinsdag 17 juli 2012

Voor Pepijn


Onbeschrijfelijk verdrietig nieuws.

In de rode camper, die hij supergaaf gevonden had, brandde een kaarsje voor Pepijn.
Nu we weer thuis zijn, blijft het kaarsje branden.

In onze herinnering altijd lachend en spelend, onuitwisbaar.
Slaap maar, klein vriendje,
Slaap maar...
Published with Blogger-droid v2.0.6

zaterdag 14 juli 2012

Even weg...


Wij zijn even een paar dagen weg, genieten van rust, eten, slapen, de oldtimer-camper, elkaar, en zelfs de regen die tussen de zonnestralen door komt.
Tot snel!
Published with Blogger-droid v2.0.6

vrijdag 13 juli 2012

(op)passen

Meneer Snoeshaan en ik mochten vader en moedertje spelen, en op ons kleine neefje van vijf weken oud passen. Een hele dag! Het was genieten, het jochie was heel lief en gezellig, een poepbroek bleef ons bespaard, nauwelijks gehuild, wel wat gelachen.
Toen hij wat koude handjes en voetjes had, kon ik mooi even passen... Want in huize Snoeshaan zijn altijd wel wat gehaakte slofjes te vinden, ik gebruik zelf ook nog geregeld mijn patronen. En nu weet ik dus dat de grijze heel geschikt zijn voor een kindje van vijf weken oud, dus het was nog nuttig ook!

donderdag 12 juli 2012

Norah

Ik heb een vruchtbaar netwerk, zo blijkt maar weer, want ook vandaag kan ik een kraamkadootje laten zien. Toen de mama van Norah in de winter weer twee uilenmutsjes voorbij zag komen, vroeg ze subtiel of ik die in de zomer ook maak. Tuurlijk! Maar omdat ik daadwerkelijk een zomer had verwacht, maakte ik het mutsje iets groter, dan kan de pasgeboren Norah lekker warm blijven in de herfst en winter.

zaterdag 7 juli 2012

Onthou altijd...

dat elke wolk een zilveren (of gouden) randje heeft!
Ik nam deze foto onderweg, terwijl meneer Snoeshaan boos was op de auto, wiens rateltje een ratel werd...

Always remember...
That every cloud has a silver (or golden) lining!
I took this picture on the road, while mr. Snoeshaan was angry with the car, who's weird soft sound was turning in a alarmbell...

donderdag 5 juli 2012

Haakpatroon aardbei

Je kon een tijdje terug, hier lees je er meer over, een aardbeitje of zontomaatje winnen bij SidH.
Of misschien waren ze je opgevallen in de fruitsalade die op onze Kloosterfair-kraam stond.
Ik had het ontwerpje voor de aardbei gemaakt, en dat is goed nieuws voor wie niet gewonnen heeft, want je maakt met dit haakpatroon gewoon je eigen aardbeitje! Voor aan je sleutelbos, of je tas, of aan de knopjes van dat saaie kastje, of om er een paar aan een slingertje te hangen... 
Of gewoon omdat ze zo leuk zijn om te maken!


Vrucht
* MR, 5 v
* 2 v in de laatste v -> 6 v
* 2 v in elke 3e v -> 8 v
* 2 v in elke 4e v -> 10 v
* 2 v in elke 5e v -> 12 v
* 2 v in elke 4e v -> 15 v
* 2 v in elke 5e v -> 18 v
* 2 v in elke 6e v -> 21 v
* 2 v in elke 7e v -> 24 v
* 2 v in elke 6e v -> 28 v
* 2 v in elke 7e v -> 32 v
* 1 v in elke v -> 32 v
* 1 v in elke v -> 32 v
* elke 7e min -> 28 v
* elke 3e min -> 21 v
Vul je vruchtje
* elke 2e min -> 14 v
* elke v min -> 7 v
* elke v min -> 4 v
Afhechten



Kroontje
* MR,(5 l, vanaf naald terug naar MR; 1 hv, 1 v, 1 hst, 1 st, v in MR) tussen ( en ) 5x herhalen
    Aantrekken, v in midden,
* 25 l
* 1 hv in 2e en 1e vanaf kroontje
Afhechten, door midden kroontje, vastmaken in midden aardbei.
Dan pitjes borduren, wat het mooist gaat als je steeds in de breedte en dicht bij elkaar borduurt, en zo spiraalsgewijs naar het puntje werkt.

Veel plezier met dit patroon! 


Pattern for strawberry in Dutch. I'm sorry but I didn't have the time to translate. If you really want it in English, please leave a comment, I might still translate it if there are some people who are interested.

maandag 2 juli 2012

Het begin van de zomer

Soms realiseer je je opeens iets, terwijl het er al een tijdje is...
Dit weekend zag ik opeens de zomer! Die was er natuurlijk al, maar ik was te druk om het me te realiseren.

De Buddha in onze tuin is weer omgeven door mooie bloemetjes, en ook op de oude muur groeien gezellige paarse bloemetjes. Tijdens een wandelingetje in de stad kwamen we een zwaluwnest tegen, met zachtjes piepende jongen en heen en weer vliegende ouders. Één zwaluw maakt geen zomer, maar een nest...
De rozen die de muur van de buren bedekken, geven de lucht een warme, zoete geur en de eerste festivalbiertjes mogen er zijn! Dit kon wel eens een hele fijne zomer worden!






Summer is on its way!
The buddha in our garden is surrounded by cute little flowers, swalows are nesting, roses fill the air with their warm sweet scent and the first festival-beers are lovely! This could be a great summer!